A DK elnöke a párt hétvégi nagygyűlésére toboroz résztvevőket. – írja a hvg.hu

Fotó: mandiner.hu

Telefonos kampányt indított a DK Budapesten – a kagylót gyanútlanul felvevő olvasónknak legalábbis Gyurcsány Ferenc szegezte a kérdést az imént: “Orbán vagy Európa”, a soroksári számot pedig feltételezhetően nem egyedüliként választották ki a több százezer fővárosi előfizetőé közül.

A Demokratikus Koalíció automatáról szónokló elnöke a beszámoló szerint a 2018-as választás tétjét két választásra egyszerűsíti le: elveszítjük európai uniós tagságunkat, vagy európai Magyarországot építünk. A pártelnök nagyjából 50 másodperces mondandójában az utóbbit választókhoz szól, akikhez két kérést is intéz, mielőtt bontja a vonalat: 1. menjenek el szeptember 2-án a DK Nyugati téri nagygyűlésére, 2. nyomják meg a 2-es gombot (feltehetően a szimpátia későbbi nyilvántartása érdekében).

A DK szóvivője két hete egyébként csak annyit jelentett be, hogy a párt az uniós tagság híveit megszólító internetes kampányba és aláírásgyűjtésbe kezd, telefonos kampányról nem volt szó. A mostani akció volumenével és költségeivel kapcsolatban kerestük Gréczy Zsoltot, amint sikerült elérni, és válaszolt, frissítjük a cikket.

Egy hete a Fidesz indított, kifejezetten a nyugdíjasokat célzó telefonos kampányt, hogy informálja őket, milyen szerinte megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket használt a magyar nyugdíjasokra Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A döbbenetes szó kevés a nyugdíjasoknak lejátszott felvétel leírására, érdemes meghallgatni vagy elolvasni.

hvg.hu

InstaCash Banner 336x280