Tizedik napja gyűjtik a támogató aláírásokat az aktivisták a tatabányai vasútállomás akadálymentesítése érdekében. Élükön Fekete Miklóssal, aki többször is indítványozta a városi közgyűlésben, hogy oldják meg ezt az égető problémát, de mindig erős falakba ütközött.

Fekete Miklós az aláírásgyűjtésnél       Fotó: Hírpatak

Most erről a témáról, és politikai célkitűzéseiről kérdezzük.

Exkluzív interjú Fekete Miklóssal, városi képviselővel, egyéni országgyűlési képviselőjelölttel.

Hírpatak: Március 3-a óta gyűjtik az aláírásokat a vasútállomás akadálymentesítése érdekében az interneten és az utcán is. Ezeken az aláírásgyűjtő akciókon ön is rendszerint a helyszínen van. Mi a tapasztalata, hogyan viszonyulnak a tatabányaiak ehhez a témához?

Fekete Miklós: Igen az aláírásgyűjtő kitelepüléseken rendre ott vagyok. Rengetegen írnak alá. Nem ritka, hogy a kitelepülő pult mindhárom oldalán állnak emberek és írják alá az ívet. Szinte  mindenki üdvözli a kezdeményezésünket. Természetesen vannak szkeptikusok, és találkoztunk olyan emberrel is, aki még reménykedik, hogy hamarosan megvalósul a teljes rekonstrukció. A kételkedők közül többen is tőlünk értesültek arról, hogy bizony félrevezették őket, a 2018-as felújításból semmi sem lesz, és még hosszú éveken keresztül nem is várható változás.

Hírpatak: A választókerület egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeként egyik legfontosabb vállalása, hogy akadálymentesítse a vasútállomást. Mit gondol, ezt a népszerű célt miért nem támogatja a városvezetés és a jelenlegi országgyűlési képviselő?

Fekete Miklós: Az a véleményem, hogy pusztán politikai meggondolásból nem támogatják az ügyet. Ugyanis a támogatásuk  beismerése lenne, hogy felelőtlenül terveztek, és rosszul állapították meg a tervezett költségvetést és határidőt. Mindezekből a hibákból pedig kiderülne, hogy teljes egészében veszélybe sodorták, talán lehetetlenné is tették a beruházás megvalósítását. Előfordulhat, hogy sokaknak eszébe jutna az is, hogy a város vezetői egyáltalán alkalmasak-e feladataik ellátására.

Hírpatak: Mi a szándékuk az aláírt gyűjtőívekkel?

Fekete Miklós: Az aláírt kérdőívek remélem nyomatékot adnak előterjesztésemnek. Ugyanis újból beterjesztem javaslatomat a közgyűlésnek, és ebből is látni fogják, hogy rajtam kívül hány embernek fontos a ki tudja milyen hosszú időt áthidaló átmeneti megoldás. Az akadálymentesítésre fordított kiadás nem felesleges, ezt üzenik az emberek is, mert jelenleg nagyon sok utazó számára szinte használhatatlan a vasútállomás.

Hírpatak: Mi történik, ha a márciusi közgyűlés sem támogatja majd a kezdeményezést, a sikeres aláírásgyűjtés ellenére sem?

Fekete Miklós: Ha ismét nem támogatnak, akkor folytatjuk tovább az ügyet a városlakók érdekében. Feltárjuk az ügy minden részletét, amelyek alapján remélhetően a többségi vélemény és akarat előtt meghátrál a városvezetés. Ha nem, mi készek vagyunk elmenni a helyi népszavazásig is.

Hírpatak: Hódmezővásárhely után hogyan ítéli meg saját esélyeit? Ön szerint itt is tapasztalható kormányváltó hangulat?

Fekete Miklós: Mindenképpen kormányváltó hangulatot látok az utcán. Sokaknak adott  reményt a  hódmezővásárhelyi győztes helyhatósági választás. Beleuntak az emberek az ígérgetésekbe, a flancolásba, a gyűlöletkeltésbe. Ez a kormány szerintem már mindenkit megsértett, megbántott, sokakat megalázott. Az utca üzenete mindenképpen az, hogy elég volt! Azt látom, hogy az évek óta regnáló országgyűlési képviselőnek a valós kihívója én vagyok. Ehhez rengeteg bátorítást kapok, amely tovább erősít és munkára ösztökél.

Hírpatak