Mármint rajta kívül. Más okot nehéz találni, mint hogy a magyar kormány kedvére tett Vlagyimir Putyinnak. – írja a 24.hu

Fotó: Artur Widak / NurPhoto (photographer)

Nikola Gruevszki menekülésének ügyében a kormánypárti sajtó nehezen találta meg a megfelelő hangot. Ez részben annak köszönhető, hogy a Fidesz kommunikációs gőzhengere nagyon precízen tud működni, ha már ki van találva az irány, de gyorsan reagálni sokkal nehezebben tud. Másrészt annak, hogy Gruevszki szökését és Magyarországra szállítását elsőre nagyon nehéznek tűnik eladni a magyar választóknak, még azoknak is, akik a leglelkesebben támogatják a Fideszt. Mégiscsak egy olyan balkáni politikusról beszélünk, akit korrupció miatt ítéltek börtönbüntetésre, és aki abba bukott bele, hogy a fél országát illegálisan hallgattatta le.

Körmönfont módon a kormányoldalon megpróbálták az egészet a tíz éve megbukott miniszterelnökre, Gyurcsány Ferencre kenni, aki akkoriban tényleg találkozott a szintén hivatalban lévő macedón kormányfővel, de például Orbán Viktorral ellentétben nem kampányolt mellette még az idei népszavazás előtt is, fellépve a nyugati integrációt támogató kormány ellen.

Aztán, ha döcögve is, meglett az irány: Gruevszki mégsem bűnöző, hanem Soros György akarja börtönbe záratni.

InstaCash Banner 336x280