Egy albán lap írta meg, és az albán rendőrség is megerősítette. – írja a 444.hu

Nikola Gruevszki és Orbán Viktor 2017 szeptemberében. Fotó: Europress / Anadolou Agency

Egy albán lap, a Shekulli azt írja, hogy Nikola Gruevszki bukott macedón kormányfő – aki a 2 éves börtönbüntetése letöltése helyett Magyarországra jött, és menedékkérelmet nyújtott be –

a közúti nyilvántartórendszer adatai alapján vasárnap 19:11-kor a tiranai magyar nagykövetség autójával jutott át Albániából Montenegróba.

A lap még a rendszámot is tudni véli: CD1013A. (Megkérdeztük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, használ-e ilyen rendszámú autót a tiranai magyar nagykövetség. Amint válaszolnak, a cikkünket frissítjük.) A macedón kormány szerint Macedóniából Albániába illegálisan, a zöldhatáron át jutott el a volt miniszterelnök.

A Balkan Insight azt írja,

az albán rendőrség megerősítette az információt, és közölte, hogy Gruevszki utasként egy magyar diplomataautóban a saját személyi igazolványával hagyta el az országot, még azelőtt, hogy az Interpol november 13-án kiadta a körözést.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: a magyar kormány nem segítette Gruevszkit abban, hogy elhagyja Macedóniát. Azt nem tette hozzá, hogy Albániából már magyar kocsival vitték el.

(Forrás: Streamable.com)

A macedón Kanal5 azt írta, korábban

a tiranai magyar nagykövetség sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó, hogy Gruevszki a követségen töltött-e egy éjszakát.

InstaCash Banner 336x280