G. Roland bűnügyi őrizetét azonnal megszüntették. – írja a 24.hu

Forrás: 123RF

Mint korábban megírtuk, a 19 éves férfit őrizetbe vették, személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

G. Roland nem kívánt reagálni a róla megjelentekre, de ügyvédje, dr. Kakuk Zoltán tudatta lapunkkal, hogy ügyfele önként jelentkezett a rendőrségen, hogy tisztázza helyzetét, amelyben komoly fordulat állt be.

Az ügyészség kedden indítványozta G. Roland letartóztatását, de indítványát szerdán visszavonta, azonnal megszüntették a férfi bűnügyi őrizetét.

Az ügyiratok áttanulmányozását követően megállapítható volt, hogy egyrészt a térfigyelő kamerafelvételek nem igazolják a sértett által elmondottakat, másrészt a sértett ellentmondásos nyilatkozatokat tett az eljárás során.

Az ügyvéd szerint ezek eredményezték az ügyészi letartóztatásra vonatkozó indítvány visszavonását és ügyfele bűnügyi őrizetének azonnali megszüntetését.

A gyakorlatban egyébként viszonylag ritkán fordul elő az, hogy a letartóztatásról szóló ülés megkezdése előtt szülessen egy ilyen – egyébként teljesen korrekt – ügyészségi döntés.

– írta a védő.

InstaCash Banner 336x280