Szlovákia minden feltételnek megfelel a tekintetben, hogy az EU központi magjához tartozzon – jelentette ki Robert Fico, szlovák miniszterelnök és egyúttal rámutatott arra, hogy jelenleg a történelmileg legalacsonyabb szinten áll a munkanélküliségi ráta, emelkedtek a bérek, és a gazdaság is fellendült Szlovákiában. – írja a FÜHÜ.hu

FICO EZEKET AZ EREDMÉNYEKET FEL SZERETNÉ FELMUTATNI SALZBURGBAN IS, AHOL AUSZTRIÁVAL ÉS FRANCIAORSZÁGGAL KÉSZÜL TÁRGYALNI.

A kormányfő szerint nemzeti érdek, hogy az ország az Európai Unió magjához tartozzon.

„Az országban egyértelműen érezhető a fellendülés. Nehezen megkérdőjelezhetők az eredmények. Két-három feltételnek máris megfelelünk,

AMIK A MAGHOZ VALÓ TARTOZÁS FELTÉTELEI LESZNEK, TELJESÍTJÜK, ÉS VAN MIT KÍNÁLNUNK AZOKNAK AZ ORSZÁGOKNAK, AKIK AZ EU KÖZPONTI MAGJÁHOZ SZERETNÉNEK CSATLAKOZNI”

– mondta el a kormányfő a keddi sajtótájékoztatóján.

Fico az egyik, máris teljesített feltételnek az elszámoltathatóságot tartja. „Tény, hogy az európai politikusok már évek óta elismerésüket fejezik ki a költségvetési rendszerünk miatt. Történelmileg az eddigi legalacsonyabb hiányt jelenthettük be, és dolgozunk az államháztartás további megerősítésén” – részletezte.

Az elmúlt négy évben 3%-os növekedést értek el a reálbérek.

„AZ ORSZÁGBAN MÁR NEM A MUNKANÉLKÜLISÉG A LEGNAGYOBB GOND, TÖRTÉNELMILEG MOST A ÁLL A LEGALACSONYABB SZINTEN”,

mondta Fico, hozzátéve, hogy az új kormány megalakulása óta több mint 80 000 új munkahely jött létre. A kormány ugyanakkor határozottan kitart a minimálbér emelkedése mellett is. Ha az aktuálisan javasolt béremelést elfogadják, vagyis 480 euró lesz, akkor 2012-től összesen 152 euróval emelkedik a minimálbér.

fuhu.hu

InstaCash Banner 336x280