A kormánypozíciók változnak, de a minőség állandó. – írja a Magyarnarancs.hu

Kósa Lajos, a honi közélet Fekete Pákója.   Forrás: fovarosi-hirhatar.hu

Tegnapi hír, hogy Kósa Lajost leváltják a Fidesz-frakció éléről, helyét Gulyás Gergely alelnök veszi át. Mivel a kormánypártban nincs az az idióta vagy korrupt, esetleg korrupt idióta, aki lefelé bukna, tulajdonképpen senkit sem érhetett váratlanul, hogy Kósa Lajos kapott egy tárcát. Debrecen volt polgármestere a Modern Városok Program megvalósításáért felel majd miniszterként, ha Orbán tényleg kinevezi.

Mindenki megnyugodhat, Kósa Lajos továbbra is előtérben marad, és sok-sok újságírói kérdésre fog ezentúl is hatalmas ökörségeket válaszolni. Az utóbbi néhány év alakításaiból összeszedtünk néhányat, ezek között van vicces, szánalmas, bicskanyitogató és még sorolhatnánk, mint ahogy a videókat is, de itt most csak kilenc plusz egy grátisz zsibbasztja le mindannyiunk agyát.

Zavarba jött az anyatejtől

Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehetne válaszolni?

– reagált néhány éve a leendő tárca nélküli miniszter azután, hogy az RTL Klub riportere egy anyatejgyűjtő-állomás bezárása kapcsán kérdezte. Nézzék azt az arckifejezést, amikor a kérdés után csak úgy kilép a kamera elől!


(Forrás: Youtube.com / DANZIG66666)

Lepattant a fémkupak

Felejthetetlen Kósa egyik 2014-es alakítása, amikor a fémkupakokat hívta segítségül, hogy elmagyarázza, milyen változásokat is hozhatnak az emberek életben az adózással kapcsolatos módosítások. Gyötrelmes másodpercek voltak, amikor azt magyarázta, hogy szerinte azért nem lesz rosszabb az embereknek, mert „Az árak, a szolgáltatás adóztatását, a jövedék esetében, a fémkupak esetében, amelyek termékként jelentkeznek, és az olyan környezetvédelmi szempont, hogy a fémkupakoknak az ügyében fellépve próbáljuk meg ezt a szemetet csökkenteni”. Szerencsére ez a pár másodperc is megmarad az örökkévalóságnak.


(Forrás: Yoututbe.com / ATVzrt)

Tuszu, tuszi, huti

A politikus 2015-ben a rendészeti bizottság ülésén a ruandai népirtásról szeretett volna mondani valamit, de nem sikerült megbirkóznia két törzs nevével. „Hut, huti, tuszu, tuszi, huti” – nem soroljuk tovább. Egyébként a helyes megfejtés a hutuk és tuszik volt.


(Forrás: Youtube.com / DJ NISZFORPID)

Amikor lefagyott Habony miatt

Kósa Lajosról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy szűkszavú lenne. Azonban van, amitől neki is eláll a szava, legalábbis ezt lehetett látni akkor, amikor 2016-ban a 444.hu újságírója Habony Árpádról faggatta. A már csak néhány hétig frakcióvezetőt azután kérdezték, hogy néhány nappal korábban azt nyilatkozta: van olyan kérdés, amelyben hallgat Habonyra, majd egy példát is említett:

„Árpád azt mondja, hogy a pusztán provokatív újságírói kérdésekre nem kell válaszolni.”

Hogy ezt mennyire sikerült alkalmaznia a parlamenti sajtótájékoztatón, kiderül a lenti videóból.


(Forrás: Youtube.com / 444.hu)

Brüsszel áll

Kósa Lajos azt hitte az egyik májusi sajtótájékoztatója elején, hogy stand-up esten van. Miután megkapta a kérdést, hogy Orbán Viktor brüsszeli útjával függ-e össze, hogy hirtelen eltűntek az „Állítsuk meg Brüsszelt!”-plakátok, féktelen baromságokról kezdett el beszélni, persze direkt, miközben azt hitte, hogy vicces.


(Forrás: Youtube.com / ATVzrt)

A pótos IFA és a szocik

Ütős választ adott arra a momentumos felvetésre is, hogy az MSZP-t a kormánypárt pénzelné. Pár visszakérdéssel húzta az időt – ami szintén elég szórakoztató párbeszéd volt –, de az igazi kabaré fél perc körül indul, mikor Kósa “mindent bevall”: pótos IFA-val viszik az ötforintosokat a szocialistáknak, Matolcsy telefonon reklamált is emiatt.


(Forrás: Youtube.com / Echo Televízió)

Megállítottuk Brüsszelt, papírunk van róla!

Azt kérdezték tőle, miért tűntek el az “Állítsuk meg Brüsszelt!” plakátok.


(Forrás: Coub.com)

Most nem vagy igen?

Az októberi népszavazás után belezavarodott a válaszba.


(Forrás: Coub.com)

Mikor egy álom teljesül

Tusnádfürdőn megkérdeztük, igaz-e, hogy távozik a frakcióvezetői posztról, ott már előadta, amit első körben ma is: tengerhalászati miniszter akar lenni.


(Forrás: Youtube.com / Echo Televízió)

Grátisz! Ilyen az, amikor Kósa Lajos viccet mesél. Jó, mi?


(Forrás: Coub.com)

magyarnarancs.hu