Azt gondolná a tatabányai polgár, hogy néhány buszmegálló megépítése nem lehet túl bonyolult feladat, főleg, miután a technológiájuk meglehetősen hasonló. – a boldoguljtatabányán.blog.hu nyomán

Fotó: boldoguljtatabányán.blog.hu

Ehhez képest, miközben lassan a városvezetők összevissza megígérnek mindenféle csodaberuházást, a buszmegállók csak épülgetnek, épülgetnek szépen, lassacskán. Nagyon lassacskán. Persze van amihez még hozzá sem fogtak, van ahol csak a táblát vették ki és szalaggal körbekerítették az ott keletkezett üreget, aztán itt-ott kicsit felbontották a buszöblöt, de azzal inkább a közlekedést nehezítik csupán.

Ami érdekessé – és ki tudja mennyivel drágábbá fogja tenni a beruházást, hogy most már módosították az utastájékoztatókkal kapcsolatos közbeszerzés kapcsán kötött szerződést.

Beleírták, ami sajnos nekünk tatabányaiaknak szemmel látható, hogy az utastájékoztató rendszereket a megrendelő hibájából nem tudják telepíteni, egész egyszerűen nincsenek készen a megállók.

A módosítás szerint, hónapokkal meghosszabbítják a határidejét a projektnek. A szállító szempontjából érthető módon, a megállóhelyekben kihelyezett utastájékoztatók tekintetében szállító jogosult installáció nélkül is kiszámlázni.

Magyarán ha felszerelik és nem lesz megfelelő, akkor is ki kell majd fizetni?

A késedelem okairól azt írják:

  1. A Megrendelő a buszmegállók felújításáról közbeszerzési eljárást folytatott le, a felújítási munkálatok tervezési idejében váratlan időbeli csúszás jelentkezett.
  2. A kültéri kijelzők elhelyezésének áttervezése vált szükségessé.
  3. A kültéri kijelzők alaptesteinek betonozása, a burkolat helyreállítása, valamint a tápellátásuk kiépítése jelenleg még nem készek a telepítendő eszközök fogadására és felszerelésére

Kedves tatabányai polgárok! Mi kérünk elnézést!

InstaCash Banner 336x280