A Magyar Vízilabda Szövetség elkészítette a férfi vízilabda OB I. csoportbeosztását. A pontvadászat október 4-én rajtol, az EBP Tatabánya pedig az esélyesek közül többek közt az Egerrel és az OSC-vel is összecsap. írja a kemma.hu

A lebonyolítás nem változott, így a két nyolcas csoportban zajló alapszakaszt követően a két csoport 1-4. helyezettjei a középszakasz felső-, 5-8. helyezettjei pedig alsóházában folytatják. Az együttesek az alapszakasz mérkőzésein szerzett összes pontjukat magukkal viszik, a lőtt és kapott gólokat viszont törlik.

A középszakaszban nyolc fordulót rendeznek, s a végeredmény alapján következhet majd a bajnoki rájátszás, amelyben a legjobb négy folytatja az érmekért. A középszakasz legjobbja a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik.

Az együttesek a rájátszás első körébe magukkal viszik az alap- és a középszakaszban elért egymás elleni eredményeiket. Ezekkel együtt tartanak a párharcok az egyik fél hetedik pontjáig, ugyanakkor döntetlennel nem érhet véget mérkőzés: ez esetben büntetők következnek, így kizárólag három ponttal lehet gazdagodni.

A rájátszás második körében már a helyosztókat bonyolítják le, itt az egyik fél második győzelméig tartó párharcokat rendeznek, kivéve a finálét, ahol három siker kell a bajnoki címhez.

A csoportok

A csoport: Szolnoki Dózsa-Közgép, FTC-PQS Waterpolo, MKB-Euroleasing-BVSC,VasasPlaket, Kaposvári VK, Debreceni VSE, UVSE, AVUS Szombathely
B csoport: ZF-Eger, A-Híd OSC-Újbuda, PannErgy-Miskolci VC, ContiTech Szeged-Diapolo, RacioNet-Honvéd, PVSK Mecsek-Füszért, EBP Tatabánya, Metalcom-Szentes.

kemma.hu

InstaCash Banner 336x280