Révkomáromban alakulgat a foci, de pusztul a stadion. – írja a 24.hu

Forrás: ATV.hu

A miniszterelnök úr megtudta, azonnal cselekedett, a helyiek pedig hurrá optimisták.

Pár hete írtuk meg, hogy a magyar kormány 1,8 milliárd forintot akar költeni a szlovák másodosztályú Komáromi Football Club (KFC) stadionjának felújítására. Akkor az derült ki, a csapat rendkívül csóró, évi 38,3 millió forintnyi összegből gazdálkodik, épp hogy el tudott indulni a második ligában is.

Az egy dolog, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meglátta a fantáziát a felvidéki csapatban, de vajon mit gondolnak a helyiek a történetről?

Az ATV helyszíni riprotja szerint a polgármestertől a klubvezetésen át a szurkolókig mindenki hiperlelkes.


(Forrás: Youtube.com / ATV / Heti napló)

Kétezer fős lelátó épülhet a mostani sportpálya bővítésével, pedig még a klub szerint is csak 600 fő az átlagos nézőszám (az Új Szó 200 főről ír).

Tarcsi Imre klubszóvivő egészen fondorlatos indokkal állt elő, miért kell bővíteni a stadiont: azért, mert 300 ezer szlovákiai magyar dolgozik magyarországi cégeknél, itt adóznak, itt költekeznek.

Ha ezt summa summarum összeadom, akkor úgy mondom, hogy a ránk eső részt megkaptuk

– indokolt Tarcsi.

A Komárom FC sajtószóvivője azt is elmondta, hogy

nem csak a mindennapokban költenek nálunk, de a kirándulásaikat, nyaralásaikat is Magyarországon töltik nagyrészt.

Révkomárom polgármestere is a Magyar Közlönyből tudta meg, hogy kapnak magyar állami támogatást stadionépítésre.

Stubendek László polgármester azt mondta, eufórikus örömben törtek ki, hiszen közel 6 millió euró, amit sporttevékenységre költhetnek. A szlovák kormánytól hiába vártak segítséget.

Még nem tudni, hogy ki építheti a stadiont, de a csapat szóvivője a Heti Naplónak azt mondta, ha Mészáros Lőrinc adja a legjobb ajánlatot, akkor Mészáros Lőrinc fogja építeni.

Mindez azért érdekes a riport szerint, mert az utóbbi időszakban a kormány lelkesen szórta a milliárdokat a határon túli stadionfejlesztésekre: Eszékre 1, Topolyára 3, Csíkszeredára 2, Munkácsra 1, Dunaszerdahelyre pedig 1,6 milliárd forint ment.

24.hu / ATV.hu

InstaCash Banner 336x280