Szerencsétlen malőr árnyékolta be Áts Viktória, a 16 éves tatabányai hármasugró győri ifjúsági atlétikai Eb-n elért teljesítményét. A magyar atléta döntőbe jutott, ám első ugrásánál a nemzeti zászló színeiből álló fonalakkal tincsekbe fonott hosszú haja az érkezésnél nyomot hagyott a homokban. A sasszemű versenybírók kiszúrták, így ugrása nem a sarkához, hanem a hajához mérten 12,8 méter lett. – a borsonline.hu nyomán

Forrás: YouTube

– Érzékeltem én is, hogy leért a hajam. Engem és az edzőmet is zavarta a dolog, így kontyba kötöttem, és folytattam a versenyt – mesélte a Borsnak Viktória, aki ezután nagyobb érvényes ugrást nem tudott bemutatni, így végül a 7. helyezést érte el.

– Emiatt nem vágatom le a hajam. Szerencsére maximum két helyezés múlt rajta, és amiért mentünk, az ifi olimpiára való kvalifikáció, így is megvan – tette hozzá.

Edzője, Henyecz László szerint ő is hibázott, amikor nem figyelmeztette haja felkötésére versenyzőjét. Úgy 15-20 centivel is több lehetett volna az ugrás.

– Azt gondoltuk, a 4–6. helyek valamelyikén végzünk, és ezzel az ugrással ez meg is lett volna, de így is elégedett vagyok, mert a célunkat elértük – mondta a tréner. Hozzátette, nem csak a magyar lány járt így: egy görög riválisának szintén leért a haja az egyik ugrásnál.

Az ugrás 2:04-nél látható:

InstaCash Banner 336x280