Botka László részt vett a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó szenátusülésén, ahol az ígérte, kormányra kerülése esetén ingyen megszerezhető lesz az első diploma. – írja az MNO.hu

Forrás: szeged.hu

Botka László ezzel támogatná a felsőoktatást, szerinte a fiataloknak elsősorban versenyképes tudást kell biztosítani. Arról is beszélt, hogy az elmúlt években nemcsak az egyetemisták száma, de a felsőoktatási intézmények állami támogatása is jelentősen csökkent, és Magyarország sereghajtóvá vált az unióban.

A 35 év alatti magyar fiatalok 40 százaléka tervezi a külföldre való kivándorlást, pedig már hatszázezer, zömével fiatal elhagyta ezt az országot. Meg kell nézni, hogy miért mennek el. Azt mondják, hogy ebben az országban nem lehet normálisan megélni, tehát jelentősen növelni kell a béreket. De a második ok, amit megemlítenek, hogy olyan a közhangulat az országban, ami elviselhetetlen. Leginkább azt nehezményezik, hogy ebben az országban a Fidesz kormányzása miatt nem a tudás és tehetség számít az előrejutásban, hanem pusztán a feltétlen lojalitás. Ezen fogunk változtatni.

– mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje.


(Forrás: HírTV)

mno.hu