A kormány megsétáltatja a Seuso-kincset. A vándorkiállítás 2017-ben 300 millió forintba kerül. – írja a 444.hu

Forrás: Wikipédia

A kincs, ami miatt Orbán Viktor bármikor hajlandó különleges bejelentést tenni,  “az egykori Pannonia provincia területén fellelt, az egyetemes antik kultúra egyik legnagyobb értékű lelete”  Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár és Zalaegerszeg városokban lesz látható hamarosan.

Erről a Magyar Közlöny hétfői száma és az alapján az MTI számolt be még hétfő éjjel. Az útvonalat az MNB bevonása mellett a rendőrség biztosítja majd, és 300 milliót tettek félre erre a célra a költségvetésben.

Az egész vándorcirkusz csak azért indul útnak, mert még mindig nem sikerült lebonyolítani a kincsek tárolására alkalmas vitrinek beszerzését, pedig már decemberben kiírták az eljárást a szuperbiztos tárolóedényekre. Vitrin állítólag csak novemberre lesz, úgyhogy addig megjáratják az edényeket az ország többi részében.

A kormányhatározatban szerepel az is, hogy az általános iskolások és gimnazista osztályok, valamint a gyógypedagógiai intézetek tanulóinak, ha szervezetten mennek, a helyszínekre a vasút is ingyenes.

Kérdés marad viszont, hogy miben szállítják a leleteket, mivel arról továbbra sincs hír, hogy sikerült volna alkalmas vitrineket találni a történelmi jelentőségű  római ötvöstárgyak tárolására, amikért egyébként két részletben 13 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett ki a magyar állam.

444.hu