Egy camgirlként dolgozó 28 éves magyar lányon keresztül mutatták be a kelet-európai cyberporno-szcénát. – írja a HVG.hu

Forrás: Arte TV

A budapesti szexchat-szcénáról forgatott riportot a francia-német ARTE csatorna, amelyben bemutattak egy 28 éves budapesti lányt, álnevén Szandrát, aki három éve van benne az élő videós szexchat-iparban.

(Forrás: Arte TV)

A riport szerint mintegy 10 stúdió foglalkozik cyberpornóval Budapesten, a stúdiók lakásokban vannak, amelyeken kívülről nem is látszik semmi. A riportban bemutatott lány egy VIII. kerületi háromszobás lakásban dolgozik: webkamerák előtt egy ágyon vetkőzik és táncol a nézőknek, akikkel chatel is, pénzt azonban csak azután kap, ha valaki privát műsort kér tőle, ilyenkor percdíjat számol fel a program az ügyfeleknek. Minél többet fizet valaki, annál jobb show-t kap.

A lány 3 éve dolgozik camgirlként, és általában reggel 7-kor kezd, az időeltolódás miatt az Egyesült Államokban ugyanis ilyenkor van este, így ilyenkor nagyobb a forgalom és több vendégre számíthat. Szandra napi 4-8 órát van online, elmondása szerint így 1500 eurót (több mint 450 ezer forintot) is megkeres egy hónapban, bár az ügyfelek által az oldalon elköltött 1 euró után csak 30 centet kap.

A lány a riportban elmondta, a szülei alkoholisták voltak, a nevelőapja pedig rendszeresen bántalmazta az anyját. Neki érettségije van, korábban pincérnőként és pultosként dolgozott, amit szeretett is, de amellett, hogy napi 16 órát kellett dolgozni 6 nap egy héten, mindössze 80 ezer forintot tudott csak hazavinni belőle a hónap végén, amiből a féltestvérével és az egyébként kőművesként dolgozó párjával nem tudtak megélni. A barátja azt mondta, szerinte az is csak egy munka, amit a lány most végez, és mivel nem érinti meg senki, ezért őt nem zavarja, hogy ez a munkája.

Szandra azt is elmondta, még legfeljebb három évig akar így dolgozni, de szeretne inkább kozmetikusnak tanulni és rendes állást szerezni, mert elmondása szerint hosszú távon kiégéshez vezet a camgirl-lét.

A riportban bemutatott stúdiónak helyet adó háromszobás lakásban összesen 15 lány dolgozik különböző időbeosztásban, a stúdiót pedig egy 23 éves férfi vezeti. Ő felel a lányok beosztásáért, biztosítja a technikai hátteret és azon is dolgozik, hogy minél kiemeltebb helye legyen a lányoknak a camgirl-kereső oldalakon. A férfi emellett közgazdaságtant tanul, és egy újabb stúdió nyitását is tervezi.

A riportban elhangzott, hogy Magyarországon a szexchat-ipar nem illegális, de a kormány nem ismeri el legálisnak sem, a stúdiók így modellügynökségnek vagy call-centernek nevezik magukat, a lányok pedig egyéni vállalkozók.

Azt is elmondták, hogy Magyarország mellett Romániában és Bulgáriában is virágzik az élő videós szexchat-ipar.

InstaCash Banner 336x280