Jó üzletnek tűnt, négy év börtönt kapott érte. – írja a HVG.hu

Illusztráció. Forrás: Herald Sun

Kokainnal csábított magyar lányokat jól fizető angliai munkára egy volt brit önkéntes rendőr, de a repülőtérről egyenesen egy londoni bordélyba vitte őket. A 34 éves férfit embercsempészetért, prostitúció szervezéséért és pénzmosásért négy év börtönre ítélte a bíróság, magyar üzlettársa viszont még rosszabbul járt, a nő hat és fél évre került rácsok mögé.

A pár Magyarországon toborozta a lányokat, akik nem tudtak róla, hogy az interneten is meghirdették őket. Amint a gyanútlan nők leszálltak a lutoni repülőtéren, máris az előkelő Chelsea negyed egyik magánlakásán találták magukat, ami bordélyként üzemelt. A tulajdonosok semmit nem bíztak a véletlenre, a lányok kokaint kaptak, és gazdag ügyfeleket szolgáltak ki, gyakorlatilag a nap 24 órájában.

Az üzlet busásan jövedelmezett, a lányoknak keresetük felét kellett leadniuk, ebből bőven futotta a lakás havi 2300 fontos (840 ezer forintos) bérleti díjára. A pár bankszámláján a nyomozók félmillió fontot (182 millió forintot) találtak, egy másik bankszámlájukon pedig 112 000 fontnyi (41 millió forintnyi) gyanús pénzmozgásra figyeltek fel.

A lakást a prostituáltak közvetítésével és online chatszobákkal a férfi 2014-ben bérelte, ami azért is különösen pikáns, mert 2013 és 2015 között önkéntes rendőrként dolgozott.

InstaCash Banner 336x280