“A legendák eltérőek, azonban a legtöbb esetben közös elemként szerepel bennük az a tény, hogy a nyuszi színes tojásokat tojik, és azokat húsvét reggelén a kertekben rejti el.” (forrás: táborozók-életképek)

A különféle legendák hatására ma már szinte senki sem gondol a húsvéti tojás kapcsán a tyúkokra, az ünnep során rendszerint még említésre sem kerülnek. Ebből lett elegük a házi szárnyasoknak. A Házi Tyúkok Szövetsége keresetet nyújtott be a Fővárosi Ítélőtáblához, hogy állapítsa meg, melyik állat szaporodásának alapvető eleme a tojás. A felháborodott tyúkoknak az a határozott véleményük, hogy a nyúl nem tojással szaporodik. Ennek kimondására kérték fel a bíróságot.

A megvádolt nyulaknak még a fülük is lekonyult a várható következményektől félve

A Házi Tyúkok Szövetségének követeléséhez időközben csatlakozott a Kakasok Egyesülete és a Japán tyúkok is írtak egy kiáltványt, de azt senki nem tudta elolvasni.

A bíróság igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálta az ügyet. A szakértő 100 db különféle húsvéti tojást vizsgált meg, de egyikben sem talált nyúl-DNS-t.

Az eljárás a nyilvánosság teljes kizárásával folytatódott, a bírósági ítéletet a kormány 100 évre titkosította. Így még elég hosszú idő telik el addig, ameddig fény derül a nagy titokra.

Időközben a Tapsifüles Alapítvány ellenkeresetet nyújtott be a bírósághoz, amely alapjaiban ingatja meg a vádat. Beadványukban arra a kérdésre keresik a választ: Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?

Forrás: Pesti Suhancok

InstaCash Banner 336x280