A szépségnek ára van, de a francia polgárok most nem örülnek. – írja a HVG.hu

Fotó: Reuters

Elnöksége első három hónapjában 26 ezer eurót sikerült elvernie sminkre Emmanuel Macronnak. A Le Point című lap írta meg, hogy az elnök beiktatása óta egy bizonyos Natacha M. sminkes egy 10, illetve egy 16 ezer eurós számlát nyújtott be a szolgáltatásaiért.

A francia polgárok érthetően rossz néven vették, hogy az amúgy a külsőségekben egyébként is jól teljesítő elnöknek miért kellett euróezreket költenie arra, hogy még jobban nézzen ki a nyilvánosság előtt. A Twitteren néhány fel is vetették, hogy ennyibe tulajdonképpen csak az alapozás került, mi lett volna, ha még rúzsra, szemfestésre és kontúrozásra is költ.

Az elnök hivatala azzal indokolta a magas összeget, hogy a sürgősségi felár nyomta fel a költségeket, és azt ígérték, hogy a jövőben jelentősen kevesebbet költ majd az elnök az arcára.

Az egészben az az abszurd, hogy Macron tulajdonképpen végig úgy nézett ki, mint akin nincs is smink. A sztori mindenesetre nem fog segíteni az amúgy is gyenge népszerűségi mutatókkal küzdő francia elnökön.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy nem Macroné a legdrágább elnöki arc. Francois Hollande negyedévente 30 ezer eurót, Nicolas Sarkozy 24 ezer eurót költött a szépségére.

hvg.hu

InstaCash Banner 336x280