A pártcsalád elnöke összeesküvés-elméletnek nevezte a magyar kormány üzenetét. – írja az Index.hu

Fotó: Wiktor Dabkowski / DPA

Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke is megszólalt a kormány migránsozós, brüsszelezős “tájékoztató” kampánya miatt.

A Fideszt is soraiban tudó konzervatív pártcsalád elnöke határozottan elítélte az Európai Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker “rágalmazását”, a hétfőn bejelentett kampány állításait pedig “hamisnak, félrevezetőnek és nem tényeken alapulónak” nevezte.

Erősen kifogásolom Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Juncker elnök ellen, aki igaz kereszténydemokrata és valódi európai vezető. Egy vezető, aki küzdött az európai egységért, szolidaritásért és virágzásért, amely az egész EU-nak, benne Magyarországnak is nagy hasznára vált

– írta Daul a Twitteren.

Szeretném emlékeztetni Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a brüsszeli döntéseket, a bevándorlásról szólóakat is, közösen hozza az uniós tagországokat tömörítő tanács és az Európai Parlament, s mindkettőben ott vannak Magyarország képviselői is.

– írta.

Ahelyett, hogy Brüsszelt valamiféle ellenségnek állítja be, Magyarországnak rá kellene jönnie, hogy ő is a részese.

Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette az új kormányzati tájékoztató kampány anyagait, amelyeken Soros György magyar-amerikai üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel:

Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.

InstaCash Banner 336x280