De hogy erre szerintük mi a megoldás? Még többet kell használni! Mindezt azután írták, hogy egy volt Facebook-vezér azt mondta, egy dolgot tehetsz, nem használod azt a szart. – írja a 444.hu

Forrás: Gadget Garrio

Miután egyre többen, még egykori Facebook-vezérek is azzal kritizálták a Facebookot, hogy egyre több dolog miatt ártalmas a társadalomra, a világ legnagyobb közösségi oldala elismerte, hogy a közösségi média árthat a felhasználók mentális egészségének.

A Facebook kutatói egy friss blogposztban – amiben olyan új eszközöket jelentettek be, amivel reményeik szerint enyhítik majd a Facebook néhány negatív élményét – beismerték:

Több tanulmány is arra jutott, hogy a közösségi média használata, az „információk passzív fogyasztása” ahhoz vezethet, hogy az emberek „rosszabbul érezzék magukat”.

De amellett is érvelnek, hogy erre a megoldás az lehet, ha az emberek többet használják a Facebookot, többször interakcióba lépve a többi felhasználóval.

Nemrég Chamath Palihapitiya, aki 2011-ig volt a cég egyik részlegének vezetője, és novemberben az Axios által rendezett konferencián tartott előadást tapasztalatairól, ami aztán oda vezetett, hogy elhagyja a vállalatot, azt mondta: „A rövid lejáratú, dopamin vezérelte érzelmi visszacsatolások, amit csináltunk, szétveri társadalmunk működését. Nincs diskurzus, nincs kooperáció csak megtévesztés, bizalmatlanság. (…) Nem az orosz politikai kampány a lényeg… ez egy globális probléma… erodálja a társadalmi együttműködés alapjait, amely alapján az emberek egymással viselkednek.” Azt is mondta a Facebookról, hogy:

Nem tudom kontrollálni. Csak magamat tudom kontrollálni, szóval nem használom azt a szart. A gyerekeimet tudom kontrollálni, szóval ők sem használják azt a szart.

Sean Parker Facebook-alapító pedig azt mondta a Facebookról:

A Jóisten tudja, mit tesz a gyerekeink agyával.

A céget ért sok támadás miatt ősszel Mark Zuckerberg, a Facebook CEO-ja bocsánatot kért, amiért a Facebookot az emberek megosztására használják.