Kiderült, ki nyerte minden idők második legnagyobb amerikai lottónyereményét, a 757,8 millió dolláros (átszámítva 195 milliárd forint) Powerballt. – írja az Index.hu

Fotó: Getty Images

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a nyertes, az 53 éves, massachusettsi kórházi dolgozó Mavis L. Wanczyk – írja az AP. Elmondta, az első dolga a pénz felvétele után az lesz, hogy végre kipiheni magát, és hogy sokat álmodozott arról, hogy hamar nyugdíjba vonulhasson. A kórházat már felhívta, hogy felmondjon.

Elmesélte, hogy egy helyi tűzoltóval ment haza este munkából, és pont a Powerballról beszélgettek, amikor rájött, hogy ő nyerte meg. A tűzoltó ezután elkísérte, hogy biztonságban hazaérjen.

Wanczyknak két felnőtt gyermeke van, egy lánya és egy fia.

Az 53 éves nő egy összegben veszi fel a nyereményét, ami az adózás után 336 millió dollár lesz. A nyereményből legalább 40 százalékot levonnak adóra, ebből 25 százalék a szövetségi költségvetésé, a többi az államokat illeti meg.

A Powerball lottót 44 amerikai szövetségi államban és Washingtonban játsszák. Hetente kétszer húzzák a számokat. Egy szelvény két dollárba kerül.

Egy a 292,2 millióhoz az esély arra, hogy valaki mind a hat számot eltalálja. A mostani nyeremény azért nőtt rekord magasra, mert június 10. óta nem volt nyertes a Powerballon. Ez a második legnagyobb összegű nyeremény az amerikai lottó történetében, 2016 januárjában három ember osztozott 1,6 milliárd dolláron.

index.hu

InstaCash Banner 336x280