Úgy tűnik, szemet hunynak a módszer felett, mert enélkül nem működnének a rendelők. – írja a 24.hu

Illusztráció. Fotó: Science Photo Library / AFP

Néha megnézem a NEAK-on a betegéletutamat. Mindig meglepődök, hogy egyetemista koromban, mikor 2-3 évig orvos se látott, milyen eljárásokat számoltak el a nevem alatt

– ezt olvastam nemrég egy Tumblr-bejegyzésben. A listában olyan orvosok szerepeltek, akivel a bejegyzés szerzője sosem találkozott, olyan településeken, ahol soha nem járt. Egy törés kezelését is elszámolták a TAJ száma alatt, pedig soha nem volt eltörve semmije.

A bejegyzésre érkező válaszokból kiderült, nem ő az egyetlen, akivel ez megtörtént, ezen felbuzdulva pedig megnéztem a saját betegéletutamat is. Erre mindenkinek lehetősége van az Ügyfélkapun keresztül, tíz évre visszamenőleg ellenőrizhetjük, hogy melyik orvos milyen kezelést számolt el a nevünkre a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél, és mennyi támogatást vett fel érte, vagy épp hol és milyen támogatott gyógyszert váltottak ki a nevünkben, és ki adott hozzá receptet.

A nevemre elszámolt kezelések között akadtak meglepő tételek, néhány száz vagy ezer forintos kezelések, amikor emlékeim szerint csak vizsgálat miatt mentem orvoshoz, a legkirívóbb pedig az volt, hogy

egy számomra ismeretlen orvos agyvérzés kezelésére szolgáló gyógyszert írt fel, amit ki is váltottak egy olyan városban, ahol legfeljebb átutazóban jártam.

A cikk folytatása:  24.hu

InstaCash Banner 336x280